"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"

De vader van Max belde met het Informatie- & Adviesteam

Wat doen wij

Het Centrum voor Jeugd en Gezin luistert, biedt advies en ondersteuning aan ouders, opvoeders, kinderen en jongeren.

We maken het graag zo makkelijk mogelijk voor je om je vraag te stellen en zijn daarom regelmatig aanwezig op plaatsen waar je als ouder toch al komt. Bijvoorbeeld op school, bij de huisarts, het consultatiebureau of bij het Sociaal Wijkteam. Ook als je geen ouder bent, maar een kennis, de buren, vrienden of familie, kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen voor advies.

 

Informatie & Advies

"We zijn er voor allerlei soorten vragen"

Opvoeden en opgroeien: het is zo gewoon en ook zo ingewikkeld. Iedereen heeft er wel eens vragen over. Dit kunnen heel kleine vragen zijn, maar ook ingewikkelde.

lees verder
Gezinscoaching

"Achter je kind blijven staan, is zò belangrijk’"

Het krijgen van een kind, is het mooiste dat mij ooit is overkomen of mijn gezin is het meest kostbaar in mijn leven.’ Herkenbaar? Maar wat als het nu net even minder gaat?


lees verder
Jongerencoaching

"Ik kon eindelijk op iemand rekenen"

Volwassen worden... leuk?! Je kan lekker veel zelf bepalen, maar daar horen ook meer verantwoordelijkheden bij. Je moet van alles; gezellige vrienden hebben, zorgen dat je geld hebt.

lees verder
Hulp op maat

"Ik weet nu ook welke hulp bij ons past"

Wanneer je denkt dat er wat aan de hand is met je kind of in je gezin, hoe weet je dan welke hulp nu juist bij jóu en bij júllie gezin past?

lees verder

Waar kunnen we je mee helpen?

  • We geven informatie en advies over opgroeien, ouderschap en opvoeden. Dat kan bijvoorbeeld via een voorlichtingsavond op school of in het buurtcentrum, maar ook alleen voor jou.
  • Wanneer het niet lekker loopt in je gezin, spelen er vaak meerdere zaken tegelijk. We coachen jullie gezin en maken samen een plan om weer verder te kunnen.
  • We ondersteunen en coachen ook jongeren tot 23 jaar, de jongerencoaches weten precies wat er speelt op deze leeftijd.
  • We begeleiden je naar passende hulp. Dat kan lichte en voor iedereen toegankelijke hulp zijn, maar ook gespecialiseerde jeugdhulp waarvoor een verwijzing nodig is.
  • In Haarlem, Bloemendaal en Zandvoort organiseren we cursussen voor kinderen en jongeren onder de naam Mpower! Maar ook andere organisaties bieden workshops of cursussen voor ouders of voor kinderen. We zetten het aanbod in de hele regio zo goed mogelijk op een rij. Neem maar een kijkje op samen(opgroeien).nu.
Wat doen wij

Agenda workshops & trainingen

Er zijn veel verschillende trainingen en cursussen die je kunt volgen op het gebied van opvoeden en opgroeien. We maken het graag makkelijk voor jou om te kiezen en zetten het aanbod in deze regio op een rijtje op de pagina www.samenopgroeien.nu.