NewFuture

Geld... je kunt er bijna niet genoeg van hebben, maar tekort helaas wel. Er zijn ook zoveel verleidingen! Natuurlijk wil je de allernieuwste smartphone, maar daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan.

Online word je platgegooid met allerlei aanbiedingen. Alsof je daar geld voor hebt. Als je al je verplichte kosten, zoals abonnementen, je zorgpremie en de kosten voor je huis hebt betaald, blijft er niet veel meer over. Jongeren komen dan ook steeds vaker in de schulden terecht. Bij zo'n 2500 jongeren in Haarlem hopen deze schulden zich op tot echt problematische schulden. Daar wil de gemeente Haarlem wat aan doen.

Je bent niet alleen!

'Je bent niet alleen, als je samenwerkt, sta je samen sterk - NewFuture!'

- Dos Hermanos -

Wat is NewFuture?

De gemeente Haarlem is het project 'NewFuture' gestart om jongeren (tot 27 jaar) uit de schulden te helpen. De gemeente koopt je schulden op. Je hoeft dan nog maar aan één partij geld af te betalen en dat scheelt een hoop stress. Jij hebt drie jaar de tijd om deze schuld terug te betalen. Hoeveel geld je dat per maand kost, hangt af van de hoogte van je inkomen. Maar dat is nog niet alles. Je doet ook mee aan een begeleidingstraject van het Centrum voor Jeugd & Gezin (CJG) of het Leger des Heils en je volgt groepsbijeenkomsten. Ook is er ondersteuning van vrijwilligers van MoneyFit en Bedrijf en Samenleving. Samen gaan we ervoor zorgen dat jij zonder schulden je leven weer op de rit kunt krijgen. Kun jij hulp gebruiken? Neem dan zo snel mogelijk contact op...

 


Jouw doel = zonder schulden weer naar school of aan het werk te gaan.

Wat kun je nu doen? 

Via Whatsapp: 06-18715113 of mail: newfuture@haarlem.nl neem je contact op met NewFuture. Daarna volgt een intake en wordt er gekeken of jij die stap naar een nieuwe toekomst kan maken! 

Volg de videoclips van Dos Hermanos, Stad Haarlem, Dream2Work en Triple Threat via social media.

Agenda workshops & trainingen

Er zijn veel verschillende trainingen en cursussen die je kunt volgen op het gebied van opvoeden en opgroeien. We maken het graag makkelijk voor jou om te kiezen en zetten het aanbod in deze regio op een rijtje op de pagina www.samenopgroeien.nu.