Informatie & Advies

Opvoeden en opgroeien: het is zo gewoon en ook zo ingewikkeld. Iedereen heeft er wel eens vragen over. Dit kunnen heel kleine of eenvoudige vragen zijn, maar soms zijn er moeilijkheden waar je met elkaar niet uit komt en waar je graag met iemand anders over wilt praten.

Je kunt terecht bij onze medewerkers van het Informatie- & Adviesteam, zij zijn ons eerste aanspreekpunt en denken graag met je mee. Samen met jou gaan ze op zoek naar een oplossing die bij je past. Zowel voor kinderen, jongeren, ouders, opvoeders als professionals.


De meeste mensen vragen als eerste advies aan familie en vrienden, dat is natuurlijk heel begrijpelijk. Maar weet dat ook professionals voor je klaar staan.

De medewerkers van ons Informatie- & Adviesteam zijn elke werkdag van 9.00 – 17.00 uur bereikbaar via de telefoon of via email. Uiteraard gaan we zeer zorgvuldig met je gegevens om. Vind je het lastig om contact op te nemen, dan kun je je vraag ook altijd anoniem stellen. Blijf er in ieder geval niet mee zitten!

"We zijn er voor allerlei soorten vragen"

- medewerker Informatie & Advies -
"We zijn er voor allerlei soorten vragen"

'Ouders hebben allerlei soorten vragen. Wat doe ik als mijn kind de hele dag met zijn mobieltje op zijn kamer zit? Hoe worden mijn ex-partner en ik het eens over de opvoeding? Hoe kan ik een persoonsgebonden budget aanvragen? Is een gezinscoach iets voor mij en mijn gezin? Wij denken mee en stellen vragen, zodat we uitkomen bij de kern van het probleem. Ouders beslissen zelf welk advies ze aannemen: zij weten het beste wat goed is voor hun kind. Niet alleen ouders hebben vragen, maar natuurlijk ook kinderen en jongeren zelf. Bijvoorbeeld wanneer zij zich eenzaam voelen, niet langer naar school willen of zelfs geen dak boven hun hoofd hebben. Wanneer we niet direct een antwoord hebben op een vraag, dan gaan we samen op zoek naar iemand die dit wel kan.'

 

Agenda workshops & trainingen

Er zijn veel verschillende trainingen en cursussen die je kunt volgen op het gebied van opvoeden en opgroeien. We maken het graag makkelijk voor jou om te kiezen en zetten het aanbod in deze regio op een rijtje op de pagina www.samenopgroeien.nu.